Roger Pedersen

Fun freedom and fulfillment
 

Soma Move

Vem beskriver Soma Move bäst om inte grundarna av denna härliga träningsform.

"Flowing through strong, beautiful movements. Barefoot. Breathing in harmony with your body. Free from thoughts. Sweat dripping onto the mat. Feeling great, powerful and graceful."

Denna träning kom jag i kontakt med på jobbet där vi har förmånen att få träna på arbetstid vissa perioder, och jag blev ganska fort biten. 2017 bestämde jag mig för att gå en instruktörskurs uppe i Stockholm, mycket tack vare att min instruktör Sandra sådde ett frö. Oerfaren från rollen som instruktör så var det lite att gå utanför sin komfortzon, men så roligt det var. Fullt med spännande människor som ville lära sig mer om Soma Move. Efter avklarad kurs började jag hålla i gruppträningar vilket gav en ny dimension i träningen. Hur roligt är det inte att se deltagarna utvecklas i sina rörelser och flöde. Det som har slått mig mest är deltagarnas egna reflektioner om förbättrad kroppshållning, och per automatik bättre rörlighet. De som deltar uttrycker att de ”hittat hem”,  ”får allt i denna träning” , ”känner sig naturliga och smidiga”, ”får mindre ont” och ” upplever SOMA MOVE som något unikt och olikt allt annat”. Jag har även planer på att utbilda mig till Soma Mind instruktör, har provat på det och det är bara hur härligt som helst!!                                                                                                                                               Tänkte även lägga till en tredje träningsform som kallas AMP  i mitt utbud, jag har börjat köra detta själv och gillar vad det ger! Belöningen efter ett pass känns dagen efter kan jag lova och AMP är ett härligt komplement till Soma Move. Det är en härlig kombination av rörlighet, styrka och kondition i alla rörelseplan. Man jobbar med kroppen och enkla redskap som dumbbell och kettlebell, och man ger verkligen kroppen grundförutsättningar att ta sig framåt i vardagen! Men mer om det senare! Det jag gillar med dessa tre programmen är att man kan utöva dem vart som helst, på ett gym, ute i naturen, i en bygdegård, gymnastikhall osv. Och nästan vem som helst kan göra dessa övningar, man anpassar tempo och intensitet efter individens egna förmåga.  

Tillbaks till Soma Moven, hur beskriver man då Soma Move bäst, återigen så låter vi grundarna Linus Johansson och Cecilia Gustafssons expertis tala:                                                                                                                                    "SOMA MIND är en 45 minuters praktik på yogamatta i en lugn atmosfär, med enkla, stilla stretchpositioner. Instruktören guidar
andning, avspänning och fokus på ett konkret och lugnande sätt. Med suggestiv och kraftfull musik (utan takt att följa) och en individuell anpassning, är SOMA MOVE en belönande träningsupplevelse!
Praktiken förbättrar balansen i nerv - och hormonsystemet och stimulerar till djupare andning, bättre cirkulation och en känsla av lugn och trygghet."

Linus och Cecilia visar hur det kan se ut i filmen nedanför.

Träningstillfällen

Varför inte testa själv!!                                                                                                                                            Lägg ett meddelande så ser vi om jag har någon kurs nära dig, om inte så kanske vi kan hitta lämplig tid och plats!                  Mitt råd till dig som tycker att Soma Move verkar intressant är att ge det 3-4 gånger. Ge kroppen en chans att utforska rörelserna, vilket kan ta ett par gånger. När du sedan lyckas börja koppla på andningen märker du att du får en bättre effekt i kroppen, och ett mer närvarande sinne.   

Använd kontaktfunktionen eller ett mejl till somamove@rogerpedersen.se                                                                                

Soma Move kurser

Din nyhet visas här efter att du har lagt till nyheter i appens konfiguration.